Over Ons

Jolande van Kuijen

Voorzitter

Mijn naam is Jolande van Kuijen. Ik ben een wedergeboren Christen. Daarnaast oprichtster en voorzitter van Stichting De Vriend. Mijn voortraject; 10 jaar gewerkt in het Centrum oa met daklozen. 10 jaar bij VluchtelingenWerk Nederland. Daarnaast bijna 10 jaar in het bestuur van een Stichting die zich inzet tegen de armoede in Siera Leone. Uiteindelijk ging mijn hart steeds meer naar de daklozen hier in Nederland. 2015 zijn we met een geweldig team begonnen. Het is hard werken maar de vreugde is ongekend!

Erwin

Penningmeester

Ik ben getrouwd met Elize en we hebben 1 zoon van 6 jaar. Ik heb op mijn 29ste de liefde van De Heer gevonden nadat Hij mij uit de macht van de zonde heeft bevrijd. Ik heb sinds die tijd een passie voor Jezus. Ik mag heel graag de maatschappij dienen. Het is beter te geven dan te ontvangen, dat is ook hoe ik dit ervaar. Sinds begin 2021 zijn we in contact gekomen met stichting devriend. De hele identiteit van de stichting is verweven met die van Jezus en bestaat puur alleen uit het dienen van de daklozen en de minima. Sinds begin dit jaar mag ik me vereerd weten door penningmeester te zijn voor deze prachtige stichting.

Laura da Costa Abreu

Secretariaat

Ik ben Laura da Costa Abreu, getrouwd met Richard en moeder van 2 jongens van 10 en 4 jaar oud en woonachtig in Zoetermeer. In mijn dagelijkse leven ben ik coupeuse van beroep en zet ik me vrijwillig in voor Stichting de Vriend. Ik vervul de taken van zowel secretariaat en het veldwerk met veel Liefde en Plezier.

Angelique Thijm-Hartman

Zij werkt al zo’n 20 jaar samen met Jolande op de achtergrond en voorziet in de behoefte van mensen door middel van speciale acties. Zij is vanaf het begin betrokken bij alle facetten van Stichting De Vriend.

Ivette Hutchinson

Bestuurslid

Ik ben 50 jaar en ik woon samen met mijn drie kinderen van 25, 22 en 16. In 2006 ben ik tot bekering gekomen en streef er sindsdien naar om Gods wil te doen. Ik ben parttime werkzaam op een school als onderwijsondersteuner. In mijn vrije uren zorg ik voor mijn gezin, doe ik mantelzorg en werk voor de stichting. Toen corona uitbrak heb ik een specifiek gebed gebeden, waarin ik de Heer heb gevraagd, hoe ik Hem in deze periode het beste kon dienen. Zo kwam Stichting de Vriend op mijn pad. Sindsdien bedien ik met veel plezier onze doelgroep.

Elize Heemskerk

Ik ben Elize, woon in Den Haag, 38 jaar, getrouwd met Erwin, mama van ons zoontje Manoah. Begin 2021 kwam ik een bakje koffie drinken bij Jolande na een hulpvraag die zij had gedaan. Ik wilde wel wat meer informatie……en ben vanaf die tijd niet meer weg gegaan! Ik doe mijn werk voor de daklozen en minima met heel erg veel plezier. Natuurlijk zit het ook weleens tegen, gebeuren er hele verdrietige dingen en weet ik soms niet meer hoe het moet…. Maar het mooiste van alles is dat we door de ander te dienen, onze Heer Zelf dienen! Hij laat ons dat heel vaak erg duidelijk zien door ons te leiden op Zijn originele, wonderlijke manier. Ik, als onderdeel van dit prachtige team mag Zijn lichtje zijn in dit vaak zo donkere deel van de samenleving.

Jezus zei:

"35 Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven. Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven. Ik was een vreemdeling en u hebt Mij in uw huis uitgenodigd. 36 Ik had niets om aan te trekken en u hebt Mij kleren gegeven. Ik was ziek en u hebt Mij opgezocht. Ik zat in de gevangenis en u bent bij Mij geweest.' 37 Deze goede mensen zullen vragen: 'Here, wanneer hebben wij gezien dat U honger had en hebben wij U te eten gegeven?

Of dat U dorst had en hebben wij U te drinken gegeven? 38 Of dat U een vreemdeling was en hebben wij U geholpen? Of dat U niets had om aan te trekken en hebben wij U kleren gegeven? 39 En wanneer was U ziek of zat U in de gevangenis en hebben wij U bezocht?' 40 Ik zal tegen hen zeggen: 'Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij

.