Steun Ons.

QR Code Devriend

Donateur uit Urk komt langs en verteld hoe hij het werk van Stichting De Vriend bij de dak en thuislozen beleefd heeft.

Jacob uit Urk

Een paar maanden terug hoorde ik op Grootnieuws Radio een interview met Jolande van Kuijen, voorzitter en oprichtster van stichting ‘De Vriend’. Wat ze vertelde raakte mijn hart: datgene wat daklozen het meest missen is hun waardigheid. Dat mensen hen weer als mens gaan zien.

Daarom zoekt de stichting hen op. Geeft ze een warme knuffel, een luisterend oor, goed eten en nieuwe kleding. Een paar dagen na dit interview was ik in Den Haag.

We waren veel te vroeg en gingen een bakje koffie in een café doen. En u raadt het al, ik kwam in gesprek met een blonde Haagse mevrouw die Jolande van Kuijen bleek te zijn. Toeval?

Ik besloot een gift te doen maar vroeg haar ook of ik een keer mee mocht lopen. Zo gezegd zo gedaan. Maandag 18 maart ben ik te gast geweest bij de stichting en bij de daklozen van Den Haag. Een ‘mooie’ warme ontmoeting met beide. Kortom, een geweldige ervaring om daadwerkelijk Matt 25: 30-40 in de praktijk tot uiting te brengen. Niet in Verwegistan maar gewoon in ons eigen kikkerlandje. Voor herhaling vatbaar.


Jezus zei:

"35 Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven. Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven. Ik was een vreemdeling en u hebt Mij in uw huis uitgenodigd. 36 Ik had niets om aan te trekken en u hebt Mij kleren gegeven. Ik was ziek en u hebt Mij opgezocht. Ik zat in de gevangenis en u bent bij Mij geweest.' 37 Deze goede mensen zullen vragen: 'Here, wanneer hebben wij gezien dat U honger had en hebben wij U te eten gegeven?

Of dat U dorst had en hebben wij U te drinken gegeven? 38 Of dat U een vreemdeling was en hebben wij U geholpen? Of dat U niets had om aan te trekken en hebben wij U kleren gegeven? 39 En wanneer was U ziek of zat U in de gevangenis en hebben wij U bezocht?' 40 Ik zal tegen hen zeggen: 'Toen u dit voor één van mijn minste broeders hebt gedaan, deed u het voor Mij

.